// Jornades i tallers

Programa Empreses Saludables

L’Ajuntament de Badalona i el Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) han preparat una agenda de jornades i tallers gratuïts dirigits als responsables de les empreses perquè puguin implementar accions que tinguin en compte el benestar físic, emocional i mental dels seus treballadors i treballadores.

L’objectiu del Programa Empreses Saludables és que les empreses es preocupin pel benestar del seu personal i esdevenir el que s’ha anomenat una “empresa saludable”.

Segons s’ha constatat, quan l’empresa té en compte aquesta qüestió, els seus treballadors i treballadores aporten molt més perquè s’augmenta la motivació, baixa l’absentisme i es manté el talent, entre altres factors. En definitiva: tenir en compte la salut del personal facilita la continuïtat i la rendibilitat de l’empresa.

Aquestes jornades i tallers gratuïts tindran lloc al Centre de Negocis i de Convencions de Badalona. L’horari habitual de les sessions i tallers serà de 9.30 a 11 hores.

Ho organitza:

logo-bdn
logo-bcin

Amb el suport de:

logo-diba
LOGO GENERALITAT HORITZONTAL
LOGO SOC-NOU blau-verd-2linies (1)
sepe

Hi col·labora:

logo-feb
Ajuntament_Sant Adrià Besos_2011
aj-montgat

29/11/2022:  de 9.30 h a 11.30 h.
Sessió formativa: Estratègies de gestió per fomentar empreses sostenibles i saludables. Jesús Martínez Bustos, CEO de Focus Inside, SL

CONTINGUT:

  • Sostenibilitat dels negocis. Eixos d’efectivitat i de benestar. Àmbits físic, mental, emocional  i relacional
  •  Conceptes fonamentals de Mindfulness. Tècnica de la NASA. “Multitasking ” com a enemic de l’efectivitat i benestar
  • Estratègies per evitar i gestionar l’estrès: enfocar en prioritats, connectar amb els recursos, sensació de control i compartir els reptes i dificultats
  • Benestar emocional: tècniques d’autoregulació emocional. El funcionament del nostre cervell
  • Benestar relacional: empoderament, comunicació transparent, confiança i gestió de l’error
  • Resum i conclusions

31/Gener/2023:  de 10 h a 11.30 h.
Taller de teràpia postural i respiratòria. La màgia d’un cervell ben oxigenat. Maria Àngels Farreny, coach de respiració i reeducació postural de l’Escola Europea de Respiració.

XX/Febrer/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Sessió formativa: El camí cap a la Igualtat: per on començo?  Berta Canals, gerent de Fundació privada Sorli que treballa per a la igualtat en les empreses. 

22/Març/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Sessió motivacional: El límit te’l poses tu!. Àlex Roca, atleta i conferenciant, ambaixador de la Fundació FC Barcelona.

XX/Abril/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Sessió formativa: Alimentació saludable. Yolanda Pinós, assessora nutricional de Come Vida.

XX/Maig/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Taller de Tai-chi / Chi-kung. Pere López, de Salut i Consciència3

XX/Juny/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Sessió-Taller sobre gestió d’emocions i estrès. Dr. José Ferrer i Dra. Nuria Morán,  de Badalona Serveis Assistencials – BSA.

XX/Setembre/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Com afecten a la salut i a la productivitat, els espais de treball: accions de millora. Rafael Hernández, co-fundador d’Indi Arquitectura. 

XX/Octubre/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Taller de Mindfulness per a la reducció de l’estrès. Elisabet Asensio, professora del programa MBSR – Mindfulness Center Brown School of Public Health.

XX/Novembre/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Acte de clausura del cicle d’accions per a l’Empresa Saludable amb l’entrega de certificats a les empreses participants.