// Jornades i tallers

Programa Empreses Saludables

L’Ajuntament de Badalona i el Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) han preparat una agenda de jornades i tallers gratuïts dirigits als responsables de les empreses perquè puguin implementar accions que tinguin en compte el benestar físic, emocional i mental dels seus treballadors i treballadores.

L’objectiu del Programa Empreses Saludables és que les empreses es preocupin pel benestar del seu personal i esdevenir el que s’ha anomenat una “empresa saludable”.

Segons s’ha constatat, quan l’empresa té en compte aquesta qüestió, els seus treballadors i treballadores aporten molt més perquè s’augmenta la motivació, baixa l’absentisme i es manté el talent, entre altres factors. En definitiva: tenir en compte la salut del personal facilita la continuïtat i la rendibilitat de l’empresa.

Aquestes jornades i tallers gratuïts tindran lloc al Centre de Negocis i de Convencions de Badalona. L’horari habitual de les sessions i tallers serà de 9.30 a 11 hores.

Ho organitza:

logo-bdn
logo-bcin

Amb el suport de:

logo-diba
LOGO GENERALITAT HORITZONTAL
LOGO SOC-NOU blau-verd-2linies (1)
sepe

Hi col·labora:

Ajuntament_Sant Adrià Besos_2011
aj-montgat

Inscriu-te a les properes activitats

24/Abril/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Sessió formativa: Alimentació saludable. Yolanda Pinós, assessora nutricional de Come Vida.

CONTINGUT:

Un major coneixement sobre l’alimentació i millorar els hàbits alimentaris afavoreixen la salut del personal de les empreses:

– Triar l’aliment

– Combinació dels aliments

– Distribució diària dels aliments

Model de plat saludable segons l’estació i segons el tipus d’activitat.

OMS: “ Els programes d’activitat física i alimentació saludable en l’àmbit laboral poden reduir a curt termini l’absentisme entre un 6 i 32%, els costos de salut entre 20 i 55%, i incrementar la productivitat entre un 2 i un 52%”.

Activitats finalitzades

22/Març/2023:  de 9.45 h a 11 h.
Sessió motivacional per a la SUPERACIÓ, GESTIÓ DE LA POR, PREJUDICIS, ERRORS I DERROTES: El límit te’l poses tu! Amb Àlex Roca Campillo, atleta i ambaixador del FC Barcelona.

CONTINGUT:

Em dic Àlex Roca. Amb 6 mesos vaig partir un herpes cerebral que em va provocar una paràlisi en el 76 % del cos. Els metges van dir que moriria o que em quedaria en estat vegetatiu.  Però vaig sobreviure. 

 

Després em van dir que no podria caminar. Ni córrer, ni anar en bici, ni valdre’m per mi mateix. Tenir parella o aconseguir un treball en una empresa. Però ho vaig fer tot!

 

Com sempre, he pensat que EL LÍMIT TE’L POSES TU. En aquests darrers anys he corregut 2 TITAN DESERT, 5 Triatlons, 4 mitges Maratons i diferents reptes pel món, que molts creien impossible”.

  

 

28/Febrer/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Sessió formativa: El camí cap a la Igualtat: per on començo?  Berta Canals, directora de la Fundació privada SORLI, experta en igualtat de gènere mi violències masclistes a l’empresa.

 

CONTINGUT:

 • Mentre la igualtat de gènere és una realitat formal i jurídica emmarcada a la Llei 03/2007, les estadístiques ens parlen de desigualtat.

  • Què és la igualtat en l’entorn empresarial
  • El pla d’igualtat, una eina rendible per a les empreses
  • Per on començo?
  • El compromís de l’empresa i el diagnòstic: els primers passos clau
  • La Comissió d’igualtat i el seu paper
  • Aspectes clau a tenir en compte per elaborar un pla

  La igualtat és:

  • Una forma diferent de gestionar i liderar a les persones que té en compte els seus drets i que lluita per trencar les bretxes de desigualtat existents a la nostra societat
  • Capacitat per atraure i retenir el talent.
  • Aprofitar el talent de les dones.

31/Gener/2023:  de 10 h a 11.30 h.       
Taller de teràpia postural i respiratòria. La màgia d’un cervell ben oxigenat. Maria Àngels Farreny, coach de respiració i reeducació postural de l’Escola Europea de Respiració.

CONTINGUT: 

La reeducació de les nostres postures permet millorar el patró respiratori i per tant, aumentar l’oxigenació del nostre organisme alhora que afavoreix la salut mental.

 

29/11/2022:  de 9.30 h a 11.30 h.   
Sessió formativa: Estratègies de gestió per fomentar empreses sostenibles i saludables. Jesús Martínez Bustos, CEO de Focus Inside, SL

CONTINGUT:

 • Sostenibilitat dels negocis. Eixos d’efectivitat i de benestar. Àmbits físic, mental, emocional  i relacional
 •  Conceptes fonamentals de Mindfulness. Tècnica de la NASA. “Multitasking ” com a enemic de l’efectivitat i benestar
 • Estratègies per evitar i gestionar l’estrès: enfocar en prioritats, connectar amb els recursos, sensació de control i compartir els reptes i dificultats
 • Benestar emocional: tècniques d’autoregulació emocional. El funcionament del nostre cervell
 • Benestar relacional: empoderament, comunicació transparent, confiança i gestió de l’error
 • Resum i conclusions

Agenda

26/Maig/2023:  de 9.30 h a 10.30 h.
Taller de Tai-txi / Txi-kung. Pere López, Associació Tai-chi Salut i Consciència

XX/Juny/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Sessió-Taller sobre gestió d’emocions i estrès. Dr. José Ferrer i Dra. Nuria Morán,  de Badalona Serveis Assistencials – BSA.

XX/Setembre/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Com afecten a la salut i a la productivitat, els espais de treball: accions de millora. Rafael Hernández, co-fundador d’Indi Arquitectura. 

XX/Octubre/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Taller de Mindfulness per a la reducció de l’estrès. Elisabet Asensio, professora del programa MBSR – Mindfulness Center Brown School of Public Health.

XX/Novembre/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Acte de clausura del cicle d’accions per a l’Empresa Saludable amb l’entrega de certificats a les empreses participants.