// Jornades i tallers

Programa Empreses Saludables

L’Ajuntament de Badalona i el Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) han preparat una agenda de jornades i tallers gratuïts dirigits als responsables de les empreses perquè puguin implementar accions que tinguin en compte el benestar físic, emocional i mental dels seus treballadors i treballadores.

L’objectiu del Programa Empreses Saludables és que les empreses es preocupin pel benestar del seu personal i esdevenir el que s’ha anomenat una “empresa saludable”.

Segons s’ha constatat, quan l’empresa té en compte aquesta qüestió, els seus treballadors i treballadores aporten molt més perquè s’augmenta la motivació, baixa l’absentisme i es manté el talent, entre altres factors. En definitiva: tenir en compte la salut del personal facilita la continuïtat i la rendibilitat de l’empresa.

Aquestes jornades i tallers gratuïts tindran lloc al Centre de Negocis i de Convencions de Badalona. L’horari habitual de les sessions i tallers serà de 9.30 a 11 hores.

Ho organitza:

logo-bdn
logo-bcin

Amb el suport de:

logo-diba
LOGO GENERALITAT HORITZONTAL
LOGO SOC-NOU blau-verd-2linies (1)
sepe

Hi col·labora:

Ajuntament_Sant Adrià Besos_2011
aj-montgat

Test d' AUTODIAGNOSI : Ets una empresa saludable?

T’oferim un test d’ autodiagnosi ràpid i fàcil que et permetrà conèixer els punts de millora per assolir una empresa saludable.

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Polinyà i l’associació AMERC.

27 Novembre/2023:  de 9.30 h a 11.30 h.

Acte de Cloenda del Programa EMPRESA SALUDABLE i darrer Taller del programa : Desenvolupament de la Intel·ligència Emocional a través del Joc. A càrrec d’Elsa Giménez i Carol Romay de KitCo, empresa especialitzada en jocs i metodologia pel desenvolupament personal, l’autoconeixement i el benestar emocional. 

Es farà entrega dels certificats de reconeixement a les empreses que hagin participat en 3 o més sessions del programa.

CONTINGUT:

La metodologia KitCo està reconeguda pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Activitat d’alt impacte a través de jocs per adquirir vocabulari emocional com a primer pas del desenvolupament de la intel·ligència emocional, aprendre d’EMOCIONS i de GESTIÓ EMOCIONAL per a un major benestar i salut mental i disposar d’eines per afrontar els reptes de forma constructiva i assertiva.

Amb diferents dinàmiques es fomenta l’EMPATIA i la COMUNICACIÓ efectiva per millorar les relacions interpersonals. Davant d’una mateixa situació, les persones podem sentir emocions diferents: així es promou l’empatia i la comprensió mútua, que faciliten la resolució de conflictes i la construcció de relacions interpersonals sòlides.

Les dinàmiques també promouen identificar i descriure les emocions desenvolupant una major autoconsciència, així com expressar i comunicar les emocions a les altres persones per potenciar el suport emocional entre elles.

L’objectiu principal del joc és reflexionar sobre com estem vivint les emocions en el nostre dia a dia, amb quina intensitat i freqüència, per fomentar l’autoconsciència emocional en un espai de confiança i respecte, guanyar benestar i salut mental i disposar d’eines per afrontar els reptes de futur. 

T’esperem en aquesta jornada estimulant, enriquidora i plena d’aprenentatges que t’aportaran benestar emocional i noves formes d’establir relacions constructives i efectives.

Activitats finalitzades

25 Octubre/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Taller de Mindfulness per a la reducció de l’estrès. Elisabet Asensio, professora del programa MBSR – Mindfulness Center Brown School of Public Health.

CONTINGUT:

Mindfulness és portar l’atenció de manera conscient a allò que estem sentint, experimentant en una situació: les emocions, pensaments i sensacions físiques, amb una actitud de no judici, amb una nova perspectiva per regular millor les emocions.

Farem diverses pràctiques per disposar d’eines que afavoreixin un millor estat de calma mental i benestar emocional.

 

 

 

28 Setembre/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Com afecten a la salut i a la productivitat, els espais de treball: accions de millora. Rafael Hernández, co-fundador d’Indi Arquitectura. 

CONTINGUT:

Quins són els elements conformen un espai saludable i com millorar el nostre espai de treball:

 • Disposició de mobiliari
 • Les vistes
 • Restauració cerebral
 • El color i la reacció de l’organisme
 • Il∙luminació natural i artificial
 • Variacions tèrmiques
 • Decoració
 • Vegetació d’interiors
 • Formes i patrons biomòrfics
 • Complexitat i ordre
 • Sensació de refugi
 • Espais de relació

– Què és el Codisseny, exemples de disseny col·laboratiu

– Concepte Great Place to work

– Disseny biofílic

Aconsegueix un equip d’alt rendiment amb persones felices i actives gràcies a un espai saludable

22/Juny/2023:  de 9.30 h a 11 h. 
Sessió-Taller sobre gestió d’emocions i estrès. Dr. José Ferrer i Dra. Nuria Morán,  de Badalona Serveis Assistencials – BSA.

CONTINGUT:

Aquest taller ofereix un programa psicoeducatiu dissenyat per dos metges de família de Badalona Serveis Assistencials – BSA, amb l’objectiu d’ensenyar tècniques de mindfulness i gestió emocional al personal de les empreses per prevenir i reduir el burnout així com millorar la salut mental i el benestar al lloc de treball.

L’ingredient innovador d’aquest programa és la utilització de la realitat virtual com a principal eina d’aprenentatge, oferint així un entorn immersiu i controlat de pràctica. Aquest taller és una oportunitat per conèixer i sobretot experimentar aquesta innovadora proposta que pot contribuir a la millora de la qualitat de vida dels professionals de qualsevol àmbit.

 

26/Maig/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Taller: Tai-txí / txi-kung. Pere López de l’Associació de Tai-chi  Salut i Consciència de Badalona

CONTINGUT:

La pràctica d’aquestes dues tècniques permet:

 • augmentar la flexibilitat de columna i extremitats
 • millorar la irrigació sanguínia
 • té efectes positius en el sistema immunològic per l’activació de la glàndula Tim, i per tant, tenen un efecte preventiu de malalties respiratòries.

 Aquests exercicis estan especialment indicats per eliminar estats d’estrès o ansietat.

24/Abril/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Sessió formativa: Alimentació saludable. Yolanda Pinós, assessora nutricional de Come Vida.

CONTINGUT:

Un major coneixement sobre l’alimentació i millorar els hàbits alimentaris afavoreixen la salut del personal de les empreses:

– Triar l’aliment

– Combinació dels aliments

– Distribució diària dels aliments

Model de plat saludable segons l’estació i segons el tipus d’activitat.

OMS: “ Els programes d’activitat física i alimentació saludable en l’àmbit laboral poden reduir a curt termini l’absentisme entre un 6 i 32%, els costos de salut entre 20 i 55%, i incrementar la productivitat entre un 2 i un 52%”.

22/Març/2023:  de 9.45 h a 11 h.
Sessió motivacional per a la SUPERACIÓ, GESTIÓ DE LA POR, PREJUDICIS, ERRORS I DERROTES: El límit te’l poses tu! Amb Àlex Roca Campillo, atleta i ambaixador del FC Barcelona.

CONTINGUT:

Em dic Àlex Roca. Amb 6 mesos vaig partir un herpes cerebral que em va provocar una paràlisi en el 76 % del cos. Els metges van dir que moriria o que em quedaria en estat vegetatiu.  Però vaig sobreviure. 

 

Després em van dir que no podria caminar. Ni córrer, ni anar en bici, ni valdre’m per mi mateix. Tenir parella o aconseguir un treball en una empresa. Però ho vaig fer tot!

 

Com sempre, he pensat que EL LÍMIT TE’L POSES TU. En aquests darrers anys he corregut 2 TITAN DESERT, 5 Triatlons, 4 mitges Maratons i diferents reptes pel món, que molts creien impossible”.

  

 

28/Febrer/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Sessió formativa: El camí cap a la Igualtat: per on començo?  Berta Canals, directora de la Fundació privada SORLI, experta en igualtat de gènere mi violències masclistes a l’empresa.

 

CONTINGUT:

 • Mentre la igualtat de gènere és una realitat formal i jurídica emmarcada a la Llei 03/2007, les estadístiques ens parlen de desigualtat.

  • Què és la igualtat en l’entorn empresarial
  • El pla d’igualtat, una eina rendible per a les empreses
  • Per on començo?
  • El compromís de l’empresa i el diagnòstic: els primers passos clau
  • La Comissió d’igualtat i el seu paper
  • Aspectes clau a tenir en compte per elaborar un pla

  La igualtat és:

  • Una forma diferent de gestionar i liderar a les persones que té en compte els seus drets i que lluita per trencar les bretxes de desigualtat existents a la nostra societat
  • Capacitat per atraure i retenir el talent.
  • Aprofitar el talent de les dones.

31/Gener/2023:  de 10 h a 11.30 h.       
Taller de teràpia postural i respiratòria. La màgia d’un cervell ben oxigenat. Maria Àngels Farreny, coach de respiració i reeducació postural de l’Escola Europea de Respiració.

CONTINGUT: 

La reeducació de les nostres postures permet millorar el patró respiratori i per tant, aumentar l’oxigenació del nostre organisme alhora que afavoreix la salut mental.

 

29/11/2022:  de 9.30 h a 11.30 h.   
Sessió formativa: Estratègies de gestió per fomentar empreses sostenibles i saludables. Jesús Martínez Bustos, CEO de Focus Inside, SL

CONTINGUT:

 • Sostenibilitat dels negocis. Eixos d’efectivitat i de benestar. Àmbits físic, mental, emocional  i relacional
 •  Conceptes fonamentals de Mindfulness. Tècnica de la NASA. “Multitasking ” com a enemic de l’efectivitat i benestar
 • Estratègies per evitar i gestionar l’estrès: enfocar en prioritats, connectar amb els recursos, sensació de control i compartir els reptes i dificultats
 • Benestar emocional: tècniques d’autoregulació emocional. El funcionament del nostre cervell
 • Benestar relacional: empoderament, comunicació transparent, confiança i gestió de l’error
 • Resum i conclusions

Agenda

25 Octubre/2023:  de 9.30 h a 11 h.
Taller de Mindfulness per a la reducció de l’estrès. Elisabet Asensio, professora del programa MBSR – Mindfulness Center Brown School of Public Health.

CONTINGUT:

Mindfulness és portar l’atenció de manera conscient, a allò que estem sentint, experimentant en una situació: les emocions, pensaments i sensacions físiques, amb una actitud de no judici, amb una nova perspectiva per regular millor les emocions. 

Farem diverses pràctiques per disposar d’eines que afavoreixin un millor estat de calma mental i benestar emocional. 

 

 

 

27 de Novembre/2023:  de 9.30 h a 11.30 h.


Acte de clausura del cicle d’accions per a l’Empresa Saludable amb l’entrega de certificats a les empreses participants.