16 Juny 2015
Category: Noticies
16 Juny 2015,
 0

El passat dia 4 de juny es va celebrar al BCIN una jornada sobre RCP – Ressucitació Cardiopulmonar amb elevació de cames. Amb el propòsit de millorar la RCP en l’ACR – aturada cardiorespiratòria , el Grup La Pau juntament amb la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, la Universitat de Boras de Goteborg (Suècia) i el SEM, col·laboren en un estudi que pretén avaluar l’ús de la maniobra d’elevació de cames durant la mateixa, amb una angulació entre 20 i 45 graus. Si aquesta maniobra resulta ser efectiva, és de baix cost, baix risc i de fàcil implementació per part dels equips assistencials suposen un intent per millorar la precàrrega cardíaca i el flux de sang durant les compressions toràciques.

 

La parada cardíaca extra hospitalària succeeix en més de 275.000 persones/any a Europa. Actualment, la supervivència davant l’ACR (aturada cardiorespiratòria) extra-hospitalària és relativament baixa, en general entre un 5 i 10%.

 

La metodologia d’estudi és d’assaig clínic aleatoritzat realitzat a afectats majors de 18 anys en diverses zones a Catalunya, amb un càlcul estimat per una mostra total d’aproximadament 3000 persones. Per la seva validesa, es realitzarà un seguiment dels afectats supervivent traslladats als hospitals als 30 dies, així com també al llarg de l’any.

 

La jornada va comptar amb els ponents: Christer Axelsson, RN, phD, AN.

IMG_7265

Ambulance nurse Associate Professor in Prehospital and Emergency Care, University of Borås, SU-Ambulansen, Göteborg, Sweden; Maria Jiménez, RN, phD, MB. Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i Youcef Azeli, MD.

Sistema Emergències Mèdiques de Tarragona.

IMG_7261

 

IMG_7264

Comments are closed.