30 Abril 2018
Category: Noticies
30 Abril 2018,
 0

 

_DSC9474

Els dies 26 i 27 d’abril en realitzar al Centre de Negocis i Convencions de Badalona (BCIN) les Jornades Cercles de Coneixement “Compartim sabers i treballem plegats per la infància i l’adolescència”, organitzades per la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona.

Les Jornades, a les quals han participant un centenar de persones, han estat un espai molt ric d’intercanvi de mirades i coneixement associat a l’experiència pràctica dels diferents actors que, dins la xarxa, treballen amb infants i adolescents a Badalona, per tal d’aprofundir en el coneixement de quines són les necessitats d’aquest col·lectiu i avaluar les respostes i suports que reben.

Realitzades les jornades, tot el coneixement generat en el marc d’aquestes, es complementarà donant veu als propis infants, adolescents i famílies, i recollint les seves aportacions sobre allò que necessiten i volen i sobre com valoren els suports que reben. A partir de la informació recollida s’establiran conjuntament les prioritats i el pla d’acció de la TIAB per al període 2019-2021 per convertir així en pràctic tot el
coneixement col·lectiu generat.

Les jornades van ser inaugurades per Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona i presidenta de la TIAB. La primera sessió de les Jornades, realitzada el 26 d’abril, va ser oberta a qualsevol persona, servei, entitat o col·lectiu que treballi a la ciutat amb infants i adolescents, i en ella diferents experts i expertes en matèria d’infància i adolescència van fer aportacions orientadores del treball grupal i d’intercanvi que es va realitzar a l’endemà.

Els experts que van participar van ser Vicenç de Febrer, psicòleg infantil; Sera Sánchez, educador social, mediador familiar i docent de la UdG i de la UOC i Ferran Casas, professor emèrit de la UdG i cocoordinador del grup de recerca ERIDIqv, adscrit a l’Institut de Recerca sobre Qualitat de Vida.

La segona sessió, realitzada el 27 d’abril, es va dirigir als membres de la TIAB. Durant tot el matí es van realitzar els cercles de coneixement, un espai grupal d’intercanvi i reflexió conjunta al voltant de dos focus de treball: un sobre les necessitats dels infants i dels adolescents de la ciutat, i un altre sobre la valoració de les respostes que actualment s’estan oferint, identificant a partir d’aquestes reflexions oportunitats de
millora i d’innovació. Les Jornades es van cloure amb una posada en comú del treball realitzat pels tres cercles de coneixement (de petita infància, d’infància i d’adolescència) i amb la intervenció d’Agnès Rotger, regidora de serveis socials i vicepresidenta de la TIAB.

La TIAB es va constituir l’any 2016 i actualment formen part d’aquesta Taula quasi setanta serveis, entitats i diferents col·lectius, a més dels àmbits i organismes municipals que treballen en l’àmbit de la infància i l’adolescència.

Per consultar el programa de les Jornades: http://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2018/04/TIAB_programa_2018_web.pdf
Properament els materials generats a les Jornades estaran disponibles en el blog de la TIAB, pendent d’activar-se.

Comments are closed.