4 Octubre 2019
Category: Noticies
4 Octubre 2019,
 0

El dijous passat IMPACTUM va realitzar una sessió sobre seguretat laboral vial promoguda per ACV (Associació Catalana de Vending), en el BCIN.
Els assistents van estar molt pendents del testimoni de Josep Roca, que durant la seva intervenció va fer referència a totes aquelles imprudències al volant que cometem diàriament i que convertim inconscientment en una conducció normal i que són les que en un segon poden canviar-te la vida radicalment.

En Josep va fer reflexionar als assistents sobre les conseqüències d’un accident de trànsit (lesió medul•lar «cadira de rodes», lesions greus, fractures, etc…). Aquest tipus de lesions implica que el teu entorn també les pateix ja que la dependència que suposa per a l’accidentat es trasllada a una vida hipotecada també per als familiars més directes, que t’han d’ajudar a cobrir moltes necessitats que et “roba” l’accident.

Com és habitual en les sessions d’IMPACTUM, una voluntària va ocupar una cadira de rodes durant la ponència, realitzant diverses accions simples en el dia a dia d’un usuari de cadira de rodes i al finalitzar la sessió, va exposar les seves sensacions: “anar en cadira de rodes no era cap broma”, i s’havia sentit incòmoda i impotent (només va estar 90 minuts amb la cadira). Precisament, en la seva vivenda habitual no disposava d’ascensor i la primera reflexió va ser que el primer inconvenient de quedar en cadira de rodes o amb problemes de mobilitat seria no poder accedir a casa seva.
A la sessió va estar convidada la seva filla, que justament s’està traient el carnet de conduir, i al finalitzar la sessió va agrair a en Josep haber-li traslladat la seva vivència personal ja que tal i com ella li va comentar, quan obtingués el permís i agafés un vehicle, la seva percepció al volant seria diferent.

La sessió estava dirigida a empresaris i treballadors del món del VENDING. L’objetiu primordial d’aquestes sessions és la de minimitzar els accidents in itinere i/o en missió a través de l’eina més potent que té IMPACTUM: el seu testimoni, amb l’ajuda de diverses dinàmiques que potencien l’impacte del que volen transmetre. Utilitzen unes ulleres que simulen esgotament i cansament, alcohol i drogues i mitjançant el seu ús, els assistents van comprovar que sota aquests efectes era impossible tenir una conducció precisa.

Agraïm i felicitem a IMPACTUM i ACV aquest testimoni per evitar accidents de tràfic. La labor d’aquesta entitat és la difusió sobre que un mal hàbit en la conducció pot comportar conseqüències irreversibles.
Iniciatives com aquesta ajuden a aconseguir l’objetiu de “0 víctimes”.

Una de les assistents va enviar a en Josep l’escrit que ella havia enviat als seus familiars i amics, sumant d’aquesta forma la conscienciació a més persones, de forma exponencial.
Aprofitem aquest testimoni d’una de les participants per animar a d’altres entitats a valorar la importància d’una conducció segura i conscienciar-ne mitjançant activitats com la d’IMPACTUM, amb la difusió del testimoni directe d’un lesionat greu que ha refet la seva vida i que vol ajudar a que d’altres no passin pel mateix drama.

Associació Catalana de Vending apuesta por la Seguridad Laboral Vial.

Hola Josep,
Tant la Júlia com jo mateixa vam sortir impactades de la teva ponència: heu triat el nom idoni per a l’entitat.
Per la nit vam enviar la nostra foto, la de la nena amb tu, a tota la família i amics, explicant-los la teva experiència i demanant-los que fessin una conducció prudent.
T’agraïm molt el teu interès, ens regales salut i seguretat amb les teves xerrades.
Una abraçada
G.P-B.

Comments are closed.