Noticies
BIG DATA

Sessió Big Data i Intel·ligència Artificial Aplicada 4.0.

Data. 21 / 04 / 2021 de 10:00 a 11:30 hores.

Big Data i Intel·ligència Artificial Aplicada 4.0. Objectius Generals.

El curs ofereix una visió general del que pot aportar el Big Data i la Intel·ligència Artificial en departaments i organitzacions, i els requeriments per al seu correcte desplegament.

Programa.

 1. La connexió entre Big Data, Ciència de les Dades i Intel·ligència Artificial.
 2. Metodologia de desenvolupament d’un projecte Big Data i d’Intel·ligència Artificial en un entorn empresarial.
 3. El Big Data i la Intel·ligència Artificial als diferents mercats i sectors.
 4. Els nous perfils professionals relacionats amb aquest camp.
 5. Casos d’èxit.

Ponent: Lluís Echeverria Rovira

 • Investigador de la unitat d’Smart Management Systems (SMS) d’Eurecat. És enginyer tècnic Topogràfic per la UPC, Graduat en Enginyeria Informàtica, especialitzat en Tecnologies de la Informació per la Universitat de Lleida (UdL) i
 • Màster en Enginyeria Informàtica, especialitzat en BigData, també per la Universitat de Lleida. Compta amb una llarga experiència en l’àmbit de la Ciència de les dades tant en el desenvolupament i implementació d’arquitectures híbrides BigData / IoT, basades en tecnologies de referència per al processat de dades massius en temps real, com en l’anàlisi i estudi mateix de les dades mitjançant diferents tècniques de mineria de dades i Intel·ligència Artificial (aprenentatge automàtic). Com a investigador està involucrat en projectes de R + D, tant a nivell europeu com nacional o privat, relacionats amb temes d’analítica de dades, Intel·ligència Artificial, IoT i BigData aplicats en els dominis de la Indústria 4.0 o la gestió eficient i intel·ligent de recursos , principalment de l’aigua. Actualment està desenvolupant una tesi doctoral sobre control òptim i autònom de processos industrials mitjançant tècniques d’aprenentatge per reforç (IA).

L’agència municipal de desenvolupament Reactivació Badalona SA, en col·laboració amb la Federació Empresarial de Badalona, organitza 4 jornades seminaris web d’una hora i mitja de durada sobre les Tecnologies Facilitadores per a la Transformació Digital conjuntament amb Eurecat Academy.

Una indústria 4.0 és una indústria dotada de tecnologies que faciliten saber què està passant en cadascun dels seus processos en temps real, connectats entre ells, permetent que totes aquestes dades es converteixin en informació de valor per millorar tant l’eficiència com la productivitat.

Les sessions plantejades permetran entendre totes les variables que condicionen aquesta nova forma de treballar, per tal que les persones, processos i tecnologies siguin capaços de fer evolucionar el funcionament actual cap a un concepte d’smart manufacturing.

Fer pensar en nous models de negoci fruit de l’aplicació de les noves tecnologies i en una nova forma de treballar les persones.

Objectius específics:

 • Conèixer    les     tecnologies    més    rellevants    en     la     indústria     connectada,    les característiques, usos, aplicacions i exemples reals de funcionament.
 • Identificar bones pràctiques de la indústria 4.0 per a la creació de nous models de negoci.

La relació dels seminaris web ha estat la següent:

 1. Realitat Virtual / Realitat Augmentada, celebrat el 22 de desembre de 2020
 2. Introducció general sobre Transformació digital 4.0, celebrat el 28 de gener de 2021
 3. Ciberseguretat i tractament de dades, celebrat el 12 de març de 2021.
 4. Big Data i Intel·ligència Artificial Aplicada 4.0, proper 21 d’abril de 2021.

Inscripcions:

https://docs.google.com/forms/d/1aCebmYgKpx2t5CYgIU106y5s1Zg_3SIH89ZzWQ3fkNo/edit

Ho organitza: Reactivació Badalona, SA i Ajuntament de Badalona

Hi col·laboren: FEB-PIMEC i Diputació de Barcelona